Hot

Včelí peľ

Popis: Viete, čo je najdokonalejšia potrava sveta? No predsa zázračné zrnká –  peľ z kvetov, premenený včelami na potravu, ktorá obsahuje cez päťtisíc enzýmov a koenzýmov. To je samozrejme mnohokrát viac, než akákoľvek iná potrava, a preto má okrem iného omladzujúce účinky!
Včelí peľ sa môže použiť :

ako podporný prostriedok imunitného a nervového systému
pri zvýšenej fyzickej a psychickej námahe
pri chudokrvnosti z nedostatku železa
pri chorobách pečene
po žltačke, pri cirhóze
pri chronickom zápale prostaty, po operáciach prostaty
pri srdcovo cievnych ochoreniach
pri zápche, žalúdočných problémoch, ochoreniach čriev
spomaľuje procesy starnutia
rehabilitačný prostriedok po operáciach a chorobách
pri nechutenstve a úbytku hmotnosti
pri poruchách telesného a psychického vývoja
pri ochoreniach kože, kĺbov, očí
pri poruchách spánku , depresiách vďaka bohatému obsahu zinku a vitamínu B6

Peľ je podľa výskumov omnoho cennejší bielkovinový produkt ako mäso, 20g peľu zodpovedá 1 kg mäsa. Napríklad 40 g peľu obsahuje toľko denných dávok vitamínu R (rutin), že môže ochrániť niekoľko ľudí pred krvácaním do mozgu, sietnice oka a srdca.
Keďže má nezvyčajnú a zaujímavú jemne kyselkavú chuť je vynikajúci na dochutenie ovocných šalátov, pre jeho vzhľad je originálnym pomocníkom na zdobenie koláčov a zákuskov, no je vhodný aj na samostatnú konzumáciu a to nasledovne:
Dávkovanie: Odporúča sa začať s 2 -3 guličkami, aby sme odpozorovali prípadnú alergickú reakciu tela (Peľ sa nesmie podávať bez lekárskeho dozoru silným alergikom!) Udržujúca dávka napr. pri začiatku jarnej/jesennej sezóny je 1-2 čl, pri ťažšej psychickej či fyzickej námahe alebo pri oslabenom imunitnom systéme, po chorobe a pod. 2-3 čl.
Zloženie: Včelí peľ obsahuje:- Bielkoviny – významná je vysoká koncentrácia esenciálnych aminokyselín (leucín, izoleucín, valín, lyzín, metionín, fenylalanín, treonín a tryptofán. 30g peľu dokáže úplne pokryť dennú potrebu esenciálnych aminokyselín pre ľudský organizmus- Cukry- glukóza, fruktóza, dextrín, škrob, celulóza, ribóza, pentóza, kyselina glukurónová, kyselina pyrohroznová, pollenín.- Tuky- najhodnotnejšie sú esenciálne masné kyseliny: linolová, linolénová, arachidonová- Minerálne látky- NA, K, Ca, Mg, Fe, Co, S, Cu, P, Si, Se.- Enzýmy- pepsin, trypsin, amyláza, invertáza, fosfatáza- Vitamíny – A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, C, D, E, K.- Ostatné látky – organické kyseliny, terpentíny, nukleové kyseliny, regulátory rastu a viac ako 100 enzýmov
Tip Babičkinej záhrady :Peľ z kvetov môžu užívať všetci ľudia, nielen chorí. Tento produkt je značne koncentrovaný, a preto stačí užívať peľ niekoľkokrát za rok, zvlášť na začiatku každého ročného obdobia. Užíva sa najlepšie nalačno 15 min pred jedlom, napríklad zmiešať s medom a zapiť vodou, alebo pridať do musli, čerstvej ovocnej šťavy a pod.. Nedoporučuje sa užívanie na noc alebo neskoro večer. Užívaný peľ by mal byť čerstvý lebo po roku stráca svoje vlastnosti. Uskladňujeme ho v dobre uzavretom balení na suchom a tmavom mieste , pri dlhodobejšom uskladnení najlepšie zamraziť alebo v chladničke pri teplote do 9 C.

5.90 

Katalógové číslo: babickinazahrada-2453 Kategórie: Značka:
REKLAMA
Váha/gramáž/objem

Krajina pôvodu

Skladovanie